FAQ

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen rondom het nieuwbouwproject InBloei. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op via info@dubbeldaminbloei.nl

Algemene vragen

B
C

Heeft het nut om nu in te schrijven?

Ja, door u nu in te schrijven op deze website wordt u via de nieuwsbrieven op de hoogte gehouden van al het nieuws en wordt u uitgenodigd voor toekomstige events.

B
C

Wanneer start de verkoop van de woningen?

De verwachte start verkoop is medio 2024. Wanneer u zich heeft ingeschreven wordt u uiteraard ruim van te voren geïnformeerd over de uiteindelijke datum van de start verkoop.

B
C

Wanneer start de bouw?

De prognose is 4e kwartaal 2024 mits uiteraard is voldaan aan alle opschortende voorwaarden.

B
C

Wanneer wordt het project opgeleverd

Wij verwachten dat de bouwtijd circa 12 maanden is.

B
C

Wat zijn de voordelen van de locatie van het project?

In Bloei ligt tussen de wijken ‘Dubbeldam’ en ‘Stadspolders’ in Dordrecht naast het geliefde wijkje ‘Visserstuin’ met alle voozieningen om de hoek. Binnen een kwartier fietsen staat u in het historische centrum van Dordrecht of Nationaal Park de Biesbosch. De auto-ontsluiting via de N3 naar de A16 en A15 is optimaal. De woningen wordt gebouwd in een bestaande setting in een goede buurt, dus geen jaren pionieren in een nieuwbouwwijk. Tot slot is de ruime verkaveling kenmerkend

B
C

Zijn er winkels in de buurt?

Zowel winkelcentrum ‘Damplein’ op Dubbeldam, als ‘Bieshof’ in Stadspolders zijn op korte afstand gelegen voor een breed assortiment aan (dagelijkse) boodschappen. Ook het (historische) centrum van Dordrecht met al haar voorzieningen is op fietsafstand.

B
C

Is er openbaar vervoer?

Ja, een NS-station en bushalte liggen op enkele minuten loopafstand. In het centrum van Rotterdam arriveert u in 20 minuten met de trein. Vlakbij de locatie is een bushalte.

B
C

Waar vind ik de plattegronden en een prijslijst?

Deze informatie wordt momenteel uitgewerkt. Als de verkoop start zullen al deze documenten beschikbaar zijn en op de website worden geplaatst.

B
C

Wanneer worden de prijzen bekend gemaakt?

De definitieve prijslijst zal vanaf de start verkoop beschikbaar zijn. In het 2e kwartaal van 2024 volgen de vanaf prijzen.

B
C

Welke woningtypen komen er?

Er komen meerdere typen riante woningen van 120 m2 tot 200m2 woonoppervlakte bestaande uit twee typen herenhuizen, verschillende hoekwoningen, twee-onder-één kapwoningen en vrijstaande woningen. De kavels zijn 120m2 tot bijna 800m2 groot.

B
C

Is er al een bouwvergunning om te bouwen?

Nee, de plannen worden momenteel uitgewerkt tot een omgevingsvergunningsaanvraag. De plannen worden uitgewerkt binnen de contouren van het in 2022 vastgestelde en onherroepelijke bestemmingsplan. Er wordt derhalve geen vertraging verwacht in de vergunningsverlening.

B
C

Worden de woningen gasloos opgeleverd?

Ja, de woning zal worden voorzien van een duurzame warmtepomp conform de BENG norm in combinatie met zonnepanelen.

B
C

Wat is de mogelijke invloed van PFAS/PFOA op de locatie?

Zowel uit onderzoek uit 2020 dat is uitgevoerd door de gemeente Dordrecht als recent onderzoek uit 2023 dat is uitgevoerd in opdracht van ontwikkelaar blijkt dat de bodem geschikt is voor het beoogde gebruik, namelijk grondgebonden woningbouw. Er gelden geen beperkingen ten aanzien van het gebruik.

B
C

Hoe groen wordt de omgeving ingericht?

De focus bij dit project ligt op het wonen in een groene omgeving. Door een robuuste groenstructuur is er veel ruimte voor ecologie en het voorkomen van hittestress. Het plan is natuurinclusief met ruimte voor inheemse diersoorten zoals mus, egel, zwaluw en bijen. Ook is het klimaatadaptief door onder andere waterbuffering. De groene omgeving, erfafscheidingen en binnentuin worden meeontworpen en voor oplevering aangelegd. Meer informatie is bij de start verkoop te vinden aan de hand van een uitgebreide toelichting en situatietekening.

B
C

Hoe laat de architectuur zich omschrijven?

De architectuur en stedenbouw hebben een landschappelijk karakter. Traditionele kwaliteit met een eigentijdse, onderscheidende uitstraling.

B
C

Waarom kiezen voor nieuwbouw?

Er zijn heel veel voordelen aan het kopen van een nieuwbouwwoning. We zetten er een paar voor u op een rijtje. Er zijn om te beginnen geen onderhoudskosten bij nieuwbouw, want alles is net nieuw en gaat jaren mee. Uw woning voldoen aan de hedendaagse eisen en wetten en is daardoor extra comfortabel. Dat betekent isolatie tegen hitte en kou, maar ook tegen (contact-) geluid en er is een goede luchtkwaliteit. Dit zorgt er onder andere voor dat u energiezuinig en duurzaam woont. Aangezien de woningen natuurlijk gasloos zijn en geheel volgens de normen van nu, bent u helemaal klaar voor de toekomst! Daarbij legt u zelf de basis voor uw nieuwe woning. U bedenkt welke indeling, keuken en badkamer u wilt. Alles wat u nodig heeft om optimaal te kunnen leven en precies in uw eigen stijl. Ook wat betreft domotica. Nieuwbouwwoningen worden geleverd met garanties van de bouwer. Dit kan gemoedsrust bieden wat betreft de kwaliteit van de constructie en de materialen die worden gebruikt. Daarbovenop komt ook nog een dat u de eerste bent die er woont! Alles fris en nieuw: u wordt op geen enkele manier met een vorige bewoner geconfronteerd (want die is er niet).

B
C

Is er ruimte voor ontmoeting?

Ja, de gemeenschappelijke binnentuin wordt aangelegd voor ontmoeten en veilig spelen. Ook het parkje tussen de woningen wordt groen aangelegd met zitvoorzieningen voor een praatje met de buren.

B
C

Zijn er aanpassingen in de woning mogelijk?

Er zijn aanpassingen mogelijk. Hierover leest u in de optiekeuzelijst. Deze kunt u vinden bij de verkoopdocumenten als de verkoop is gestart.

B
C

Worden er laadpalen geplaatst?

In het openbare gebied worden voldoende laadpalen gerealiseerd. Woningen met een opstelplaats op eigen terrein kunnen optioneel een laadpaal aanschaffen.

B
C

Adviseert u ook in financieringsmogelijkheden?

Het is altijd goed om de financiele mogeijkheden zo vroeg mogelijk stadium te onderzoeken. Ooms kan u hierbij nu al vrijblijvend en onafhankelijk in adviseren.